16th July 2020/
  • By admin
  • 0

Care este pretul mierii de albine?

Pretul mierii de albine variaza intr-un interval foarte larg, in functie de sortiment, producator, provenienta si nivelul ei de calitate. Mierea de albine cu un pret extrem de scazut nu poate fi miere pura si va poate pune in primejdie sanatatea. Din acest motiv, va recomandam sa consumati miere doar din surse sigure pentru a va bucura de toate beneficiile acestui aliment minunat.

Cate calorii are mierea de albine?

Informatiile nutritionale ale mierii pot varia in functie de sortiment, dar in general, aceasta are in jur de 300 – 330 kilocalorii per 100g produs. Prin comparatie, zaharul are in jur de 370-390 kilocalorii per 100g produs, iar o ciocolata obisnuita cu lapte are peste 500 kilocalorii per 100g produs.

Poate fi folosita intr-o cura de slabit mierea de albine?

Care sunt beneficiile mierii de albine?

Beneficiile mierii de albine sunt foarte numeroase si difera, din nou, in functie de sortiment. Reamintim dintre acestea:

  • efect antiseptic, antifungic, antiviral și calmant, proprietăți antioxidante, anticonvulsive si antispasmodice, bogată in flavonoizi, uleiuri volatile, substante minerale si lecitina (in special Mierea de Floarea-Soarelui)
  • stimulează circulația sângelui și are ușor efect afrodiziac, efecte benefice asupra cailor respiratorii, calmând tusea convulsiva și bronșita.
  • Poate fi aplicata pe fata si folosita ca masca pentru ten, datorita antibioticelor pe care le contine.
  • bogată în vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, C, și K) și minerale (Calciu, Magneziu, Fier, Bor-ajută la sintetizarea vitaminei C, fiind recomandat în alimentația copiilor și a vârstnicilor ( in special mierea poliflora)
  • importante efecte asupra sistemului imunitar, digestiv si respirator.

Mierea de albine poate fi consumata de diabetici?

“Mierea trebuie consumata cu masura de diabetici. Diabeticilor li se spune ca nu ar trebui sa manance niciun fel de produs cu zahar, dulciuri ori deserturi. Cu toate acestea, nu cantitatea de zahar pe care o mananci conteaza cel mai mult, ci aportul total de carbohidrati, potrivit Asociatiei Americane de Diabet. Carbohidratii nu se gasesc doar in zaharuri (precum mierea, siropul de artar, zaharul alb, zaharul brun si siropul de agave), ci sunt prezenti in cantitati mari in cereale, legumele cu amidon si in fructe.” Text preluat de AICI, de unde puteti afla mai multe informatii.

De ce este mierea de salcam preferata romanilor?

Miere de Salcam se diferențiază de celelalte sortimente de miere de albine prin cantitatea mare de fructoză, motiv pentru care cristalizează mai greu și este foarte dulce. Este un sortiment de miere monofloră, de salcâm, parfumată, naturala, de calitate superioară pe care albinele il obtin din culegerea nectarului si polenului preponderent din florile de salcam. Este o miere de culoare mai transparenta (aproape alba) fata de alte tipuri de miere de albine.

Beneficii si proprietati: efect antiseptic, expectorant și diuretic, ajută la tratarea insomniilor, a tusei, a gâtului inflamat, a infecțiilor bronhice, a astmului si a pneumoniei. Poate fi aplicata pe fata si folosita ca masca pentru ten, datorita antibioticelor pe care le contine.

Care este cel mai scump tip de miere?

Cel mai scump tip de miere din lume este Mierea de Manuka, care este un tip de miere de albine facuta din polenul florilor arborelui de Manuka.

Miere monoflora, aceasta este unica in lume, arborele de Manuka (Leptospermum Scoparium) fiind o specie de arbust cu frunze perene, o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai, ce se regaseste in anumite insule din Noua Zeelanda si in Australia, in zone izolate si ferite de poluarea nociva.

Este interesant ca un studiu recent a aratat faptul ca un tip de miere romanesc a fost considerat mai sanataos decat acest sortiment special de miere. Mai multe informatii, gasiti AICI.

De ce se cristalizeaza (zahariseste) mierea?

Mierea in functie de temperatura de pastrare, aceasta se poate gasi sub forma lichida sau zaharisita. Procesul de zaharisire al mierii este un proces natural, specific mierii naturale de calitate. In functie de cat timp a trecut din momentul extragerii acesteia din fagure, mierea este mai probabil sa zahariseasca, mai ales daca sunt pastrate la temperaturi scazute. Exista totusi unele sortimente de miere nu zaharisesc aproape niciodata (mierea de salcam), iar unele vor cristaliza imediat (mierea poliflora, mierea de rapita).

Ce este mierea poliflora? Dar cea monoflora?

Mierea poliflora este mierea provenită din prelucrarea unui amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante. Prin urmare, mierea monoflora este mierea care este provenita din prelucrarea nectarului de la florile unei singure specii de plante.

Exemple de miere poliflora: Mierea poliflora de primavara, Mierea poliflora de toamna

Exemple de miere monoflora: Mierea de salcam, Mierea de tei, Mierea de floarea soarelui, Mierea de Rapita, Mierea de Mana

Ce este mierea de albine din papadie?

Ce este mierea de albine amorfa?

Exista miere de albine alba?

Poate fi mierea de albine amara sau acra?

Se poate aplica pe fata mierea de albine?

Ce este mierea de albine salbatice?

Ce este mierea de albine cu tarate de grau?

Poate fi consumata mierea de albine de gravide sau in timpul alaptarii?

Cum recunosti daca mierea de albine este naturala / adevarata de un falsa / contrafacuta?

Exista miere de albine albastra?

Ce este mierea de albine bio si cu ce se diferentiaza de o mere obisnuita?

Poate fi consumata mierea de albine de bebelusi sau de copii?

Ce beneficii pentru ten are mierea de albine?

Cum se prepara mierea de albine cu ghimbir si care sunt beneficiile ei?

Cum se prepara mierea de albine cu lamaie si care sunt beneficiile ei?

Cum se prepara mierea de albine cu hrean si lamaiesi care sunt beneficiile ei?

Cum se prepara mierea de albine cu usturoisi care sunt beneficiile ei?

Mierea de albine este de post?

Mierea de albine poate sa fie fermentata?

Mierea de albine contine zahar?

Se poate incalzi mierea de albine?

Se poate pune miere de albine in ceai sau in cafea?

Ce efect are mierea asupra glicemiei?

Ce este mierea de mana?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *